Machinaal straten

Wat verstaan we onder machinaal straten?

Machinaal straten is de gemechaniseerde variant van het traditionele straten leggen met de hand. De ontwikkelingen staan namelijk niet stil en dat is maar goed ook. Waar vroeger zandbanen handmatig geprofileerd en dichtgelegd werden, worden nu de werkzaamheden zoveel mogelijk uitgevoerd met behulp van bestratingsmachines. Het machinaal straten gaat aanzienlijk sneller. Daarnaast wordt het werk ook efficiënter uitgevoerd en zijn de werkomstandigheden van de werknemers veel beter.

Bij het machinaal bestraten kun je denken aan:

Klaas Kooiker Aannemersbedrijf talud bestrating

Voordelen van machinaal straten

  • Efficiëntere en snellere realisatie van projecten
  • Betere arbeidsomstandigheden medewerkers
  • Lagere kostprijs met machinaal straten
  • Geschikt uiteenlopende projecten

Offerte aanvragen

Op zoek naar een aannemer voor een project? Zoekt u een ervaren aannemer voor bestrating en grondwerk? Of wilt u informatie ontvangen voor beschikbaarheid of tarieven? Neem dan nu contact op.

Offerte aanvragen

Bij het machinaal bestraten maken we gebruik van de volgende machines

Machinaal puin- en zandbaan profileren

Belangrijk is dat de ondergrond bij het bestraten egaal is. Het zogeheten ‘afreien’ kan steeds vaker met een machine of hulpmiddel. Wij hebben hierbij vier opties:

Machinaal bestraten met de Roadprinter

Machinaal straten met de Roadprinter

De Roadprinter is een bestratingsmachine waarbij we de stenen al staand klaar kunnen leggen en de machine de bestrating op het zandbed legt (print). Bij het bestraten met de Roadprinter werken we niet op de knieën zodat we de rug kunnen ontlasten. Het is een zeer efficiënte manier van straten. Deze manier van straten passen we vooral toe bij de realisatie van rijbanen. Ideaal bij het hergebruik van stenen.

Machinaal bestraten met de Optimas

Machinaal straten met de Optimas

De Optimas is een machine met mechanische klem die volledig is ontworpen voor het machinaal bestraten. We passen deze machine vooral toe op pleinen en parkeerplaatsen, waarbij we snel grote oppervlaktes neer kunnen leggen. De Optimas is zeer geschikt voor het machinaal straten van H-klinkers, hierbij worden producties tot 1000 m2 per dag gehaald.

Bestraten met klem

Machinaal bestraten met klem of vacuüm

Kooiker Aannemersbedrijf beschikt over verschillende soorten klemmen en eventueel vacuümsets die ontworpen zijn om machinaal te bestraten. Deze klemmen koppelen we aan een (mini)shovel of (mini)kraan. Toepassingen zijn:

Volgende
Vorige
Machinaal bestraten met de Roadprinter
Machinaal bestraten met afreibak en roadprinter
Straatlaag profileren en machinaal straten met afreibalk
Machinaal straten met de Optimas
Klaas Kooiker Aannemersbedrijf talud bestrating

Een impressie van het gebruik van de Roadprinter

Machinaal bestraten met de Roadprinter

Zelf machinaal bestraten: machines huren

Gaat u liever zelf aan de slag? Dat kan! Al ons materieel voor machinaal bestraten is te huur – met of zonder bediening.

Prijs per m2 machinaal bestraten

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van machinaal bestraten? Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. Wij voorzien u graag van een passend advies.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Wij werken o.a. samen met