Huisaansluitingen riool

Verzorging huisaansluitingen

Een huisaansluiting riool is de verbinding tussen de riolering van een woning en het gemeentelijke rioolstelsel. Het is de plek waar het afvalwater van het huishouden wordt afgevoerd naar het openbare riool. Dit afvalwater omvat onder andere het water uit de douche, toilet, gootsteen en wasmachine.
Een goede huisaansluiting op het hoofdriool is van groot belang om verstoppingen, overstromingen en geuroverlast te voorkomen. Daarom is het belangrijk dat de riool huisaansluitingen goed worden geïnstalleerd en onderhouden.

Als het gaat om huisaansluitingen voor het riool, zijn er een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Of u nu een nieuw huis bouwt, een renovatie uitvoert of gewoon de riolering moet vervangen, het is belangrijk om te weten hoe het proces werkt en wat de beste opties zijn voor uw specifieke situatie.

Huisaansluitingen op het riool vervangen

Bij het renoveren van het hoofdriool controleren we direct ook de huisaansluitingen en het buitenriool. Met name in oudere stadsdelen of dorpskernen zijn de huisaansluitingen verouderd of in slechte conditie. Het vervangen van de huisaansluitingen wordt dan meegenomen in het project. Bij werkzaamheden aan het riool doen wij onder andere:

Meer informatie ontvangen?

Is het riool aan vervanging toe? Moet het riool verlegd of aangelegd worden? En wilt u meer informatie ontvangen over beschikbaarheid en kosten? Neem dan contact op.

Neem vrijblijvend contact op
Volgende
Vorige
Aanleg buitenriolering
Huisaansluiting aanleggen
Aanbrengen gescheiden huisaansluitingen rioolsanering Kostverloren Groningen
Verzorging huisaansluitingen
Aanleggen buitenriolering
Vervanging riolering
Vervangen rioolbuizen bij rioolsanering Kostverloren Groningen

Wat kunt u van ons verwachten bij rioolwerken?

Rioolwerk en huisaansluitingen in de praktijk

We werken onder andere voor gemeenten, waaronder de Gemeenten Kampen, Zwolle, Emmen, Hardenberg, Meppel, maar ook de regelmatig voor de Gemeente Staphorst.

Renovatie hoofdriolering

Service in een totaalpakket

Bij de herinrichting of het vervangen en herstellen van het riool doen wij meer dan alleen de fysieke werkzaamheden, maar verzorgen het totale plaatje. Wij pakken de volgende zaken voor u op:

Het totaalpakket aan diensten leveren we op basis van vooraf afgesproken prijzen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Op deze manier kunnen we gemeentes volledig ontzorgen.