Buitenriolering

Riolering aanleggen

Buitenriolering is de riolering vanaf de erfgrens tot aan het hoofdriool. Het zorgt voor het afvoeren van vuilwater van woning of bedrijfspand naar het riool. Bij de aanleg van het hoofdriool op nieuwbouwlocaties wordt de buitenriolering ook direct aangelegd om vervolgens de huisaansluitingen te kunnen verzorgen. Om verstopping en (water)overlast te voorkomen is de kwaliteit van de aansluiting belangrijk. Veel verstoppingen ontstaan in de aansluiting tussen de woning of bedrijfspand en het hoofdriool.

Buitenriolering aanleggen is een belangrijk aspect van het bouwen of renoveren van een huis of gebouw. Het zorgt ervoor dat afvalwater en regenwater veilig worden afgevoerd, waardoor het risico op overstromingen en verstoppingen wordt verminderd.

Bij de aanleg van buitenriolering verzorgen wij:

 

 

Volgende
Vorige
Aanleg buitenriolering
Vervanging riolering
Uitgraven rioleringsbuizen
Aanleggen buitenriolering

Vervangen buitenriolering

In veel oude woonwijken is de buitenriolering nooit vervangen. Hier kom je geregeld nog oude gresbuizen en beerputten tegen. Deze gresbuizen zijn breukgevoelig waardoor veel overlast kan ontstaan. We vervangen deze oude buitenriolering voor PVC rioolbuizen. PVC is duurzaam, slijtvast en ijzersterk, waardoor problemen met rioolaansluiting beperkt worden. Daarnaast zorgen we voor een vaste aansluiting op het hoofdriool en verwijderen we de oude beerput. Bij de renovatie van het riool verzorgen wij:

Vrijverval riolering, drukriolering en persriolering

Het meest gangbare type riolering is de vrijverval riolering waarbij het vuilwater onder afschot naar het hoofdriool wordt geleid. In sommige gevallen is het niet mogelijk om vrijverval riolering toe te passen bijvoorbeeld door de te overbruggen afstand van deur tot aan het hoofdriool. Dan is druk riolering of persriolering een oplossing. Hierbij wordt het vuile water met behulp van een pomp onder druk naar het hoofdriool geperst. We hebben ervaring in het aanleggen en vervangen van alle typen riolering.

 

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen over het aanleggen of vervangen van buitenriolering? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op