Grondzuigen

Grondzuigen en zandzuigen

Naast het “traditioneel” graven met graafmachines maken we ook gebruik van zuigtechniek. Grondzuigen en zandzuigen maakt het mogelijk op een veilige manier te graven. Zo voorkomt u schade aan de ondergrondse infrastructuur. Door grond en zand rond leidingen weg te zuigen in plaats van te graven, is de kans op graafschade aan kabels en leidingen nihil. Bovendien blijft de werkplek met deze moderne werkwijze schoon, doordat de grondstoffen direct afgevoerd worden.

Wat is grondzuigen/zandzuigen?

Bij grondzuigen en zandzuigen wordt de grond niet weggegraven met graafmachines of schep, maar wordt er gebruik gemaakt van zuigtechniek. Met speciaal ontwikkelde zuigwagens wordt grond en zand met kracht weggezogen. Deze vorm van graven zorgt ervoor dat in de in de grond zittende kabels en leidingen niet beschadigd raken. Grondzuigen is dus een zeer goed alternatief bij het graven op plekken waar veel kabels en leidingen in de grond liggen. Met deze zuigtechniek zijn lastig te bereiken plekken geen probleem. We kunnen zeer precies zuigen door de mechanische giek. Ook over grotere afstanden is het zuigen van grond mogelijk. Werkzaamheden in nauwe winkelstraten of op industrieterreinen zijn een stuk eenvoudiger uit te voeren.

Grondzuigen bij uitgraven kabels en leidingen

Voordelen van grondzuigen met zuigtechniek

  • Snellere én efficiëntere werkwijze
  • Geen graafschade aan kabels en leidingen
  • Een schone werkplek
  • Directe afvoer van grond mogelijk

Meer informatie ontvangen?

Meer weten over de mogelijkheden met grondzuigen? Hoe wij grondzuigen en zandzuigen toepassen in onze projecten? Of hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem dan contact op.

Neem vrijblijvend contact op
Grondzuigen en zandzuigen met zuigtechniek

Inzetbaarheid grondzuigen

Het grondzuigen/zandzuigen kan voor vele grondwerken gebruikt worden. De zuigtechniek is niet alleen geschikt voor het schadevrij vrijzuigen van kabels en leidingen en het zuigen van proefsleuven. Wij zetten grondzuigen ook in bij:

Waarom Kooiker Aannemersbedrijf?

Als één van de eersten in Nederland gingen wij aan de slag met blaas- en zuigtechniek. Met jarenlange ervaring, een flink machinepark en onze snelle, efficiënte en oplossingsgerichte manier van werken mochten wij al vele opdrachtgevers in binnen- en buitenland blij maken.

In samenwerking met Kooiker Zuigtechniek. hebben we al menig groot project uitgevoerd, waarbij we een totaalpakket aan werkzaamheden leverden. Een voorbeeld hiervan is een groot renovatieproject in Emmeloord. Hier voerden we de volgende werkzaamheden uit:

Offerte aanvragen

Grondzuigen is zeer geschikt voor het wegzuigen van zand uit rioolbuizen, het uitgraven van kabels en leidingen en graven van sleuven. Graag vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact op.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Wij werken samen met